Спортске игре младих крећу 25. маја из Сремске Митровице

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Нова сезона Спортских игара младих (СИМ) за регион (Србија, Хрватска, БиХ) почеће свечаним отварањем у Сремској Митровици 25. маја, саопштено је данас на конференцији за медије.
sportske igre
Фото: Дневник/Архива/Филип Бакић

Генерални секретар Спортског савеза града Сремске Митровице Немања Црнић рекао је да је сама церемонија и све што прати Спортске игре младих велика ствар за град.

"Ове игре треба да мотивишу децу да се баве спортом, не само у такмичарском смислу, већ пре свега у рекреативном и да спорт схвате као начин живота. Важно је да се друже и упознају", рекао је Црнић.

Начелник градске Управе за образовање, културу и спорт Илија Недић захвалио се представницима СИМ, који су указали велику част Сремској Митровици.

"Одлучили смо се за датум 25. мај, некадашњи Дан младости, јер Сремска Митровица има традицију овог празника. Сигурни смо да ће тај датум бити прави показатељ свега онога чему ми тежимо, а то је пре свега учешће младих у спорту и друштвеном животу. А посебно неговање толеранције и поштовање са свим пријатељима из региона", рекао је Недић.

Председница СИМ за Србију Ивана Јовановић истакла је да је веома задовољна што ће се Игре отворити баш у Сремској Митровици.

"Сигурни смо да ћемо сви заједно направити један прави спектакл, а све у интересу деце. Потпуно смо свесни да ће комплетна спортска и шира јавност 25. маја бити окренута ка Спортским играма младих и Сремској Митровици. Спортске игре младих су за својих 21 година постојања окупили преко милион и двеста хиљада деце и постале су озбиљан бренд. Игре су самим тим и највећа манифестација аматерског спорта у Европи. И сигурна сам да ћемо ове године оборити рекорде", истакла је она.

Као и претходних година финале за Србију одржаће се у јулу у Београду, а регионално финале у августу у Сплиту.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести