Спортске игре младих у Зрењанину и Сомбору

ЗРЕЊАНИН/СОМБОР: Караван Спортских игара младих (СИМ) у претходна два дана посетио је Зрењанин и Сомбор, где се више хиљада малишана надметало за пласман на републичко финале, али и уживало у игри и дружењу.
s
Фото: Град Зрењанин

Свечано отварање Игара у Зрењанину одржано је Кристалној дворани, а уз велики број деце, родитеље, учитеље, наставнике, тренере и спортске раднике, присутвовали су и почасни гости: Симо Салапура (помоћник градоначелника Зрењанина за област спорта, омладине и туризма), Ивана Јовановић (председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије), Снежана Вучуревић (начелница Средњобанатског округа), Снежана Олушки Влачић (начелница Школске управе за Банат), Милан Радаковић (председник Савеза за школски спорт Зрењанина), Вукосава Ђапић (генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина), Јован Лекић (координатор СИМ Србије за град Зрењанин) и други.

"Спортске игре младих осмишљене су као концепт регионалног повезивања деце и нама је драго да смо део те приче која промовше пријатељство, спортски дух и здраве стилове живота. Поносни смо на то што смо прошле године у Сплиту имали финалисте из Зрењанина, који су освојили медаље, као и на то што се традиција Игара наставља у нашем граду и ове године. Настављамо да ширимо дух спорта, пријатељства, солидарности и фер-плеја. Данас на такмичењима имамо импозантан број спортиста и имамо разлога да се овог лета надамо новим медаљама на државном и регионалном нивоу", рекао је Салапура.

Фото: Град Зрењанин

Громогласан аплауз зачуо се када је бакљу пријатељства у Кристалну дворану унео Илија Мајсторовић, млади шампион Србије у стоном тенису.
Игре у Сомбору отворене су на централном Градском тргу, а међу угледним гостима били су Душанка Голубовић (градоначелница Сомбора), Антонија Нађ Косановић (чланица сомборског Градског већа задужена за спорт и омладину), Ивана Јовановић (председница Дунав осигурање СИМ Србије), Зорица Мијатовић (спортска директорка СИМ Србије), Марија Михајловић (асистенткиња председнице СИМ Србије), Бранислав Витас (директор главне филијале компаније Дунав осигурање у Сомбору) и други.

"Поносна сам на то што данас можемо да поручимо да град Сомбор има будућност, има будућност зато што има децу и младе који су способни да прихвате изазов, да се такмиче и да побеђују. Нека данас победе поштена игра, велико пријатељство и добро дружење", поручила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Фото: Град Зрењанин

Заклетву пријатељства је у име спориста положила Маша Буишић, а у име судија Ања Лаличић, одбојкашки судија. Овај важан чин пропратила је и Ода радости у извођењу ученика Средње музичке школе Петар Коњовић из Сомбора.
"Спортске игре младих су путујућа чаролија која носи са собом једну посебну енергију. Идући из града у град и крстарећи регионом, ми управо од вас, деце, добијамо додатну снагу и мотив да радимо више и да будемо још бољи. Сви заједно смо овде да бисмо неговали и ширили другарство, како у Сомбору и Србији, тако и у целом региону. Хвала вам што сте и ви део најлепше спортске приче - поручила је Сомборцима Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих.

Атмосфера у Сомбору је свој врхунац достигла када је Михајло Лакић, најбољи спортиста 2018. године у конкуренцији школског спорта, унео бакљу пријатељства и када су му се градоначелница Сомбора и председница Дунав осигурање Спортских игара младих придружиле како би заједно упалили пламен пријатељства, који је пратио ватромет и одушевљење неколико хиљада присутних и Игре су тако у Сомбору могле да почну.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести