Средњошколци у Меленцима чекају аутобус више од сат времена

МЕЛЕНЦИ: Родитељи средњошколаца из Меленаца, чија деца путују на наставу у Зрењанин, покренули су петицију са захтевом да се ускладе аутобуске линије са распоредом часова.
2
Фото: Ж. Балабан

Потписници петиције истичу да ученици тренутно чекају напољу аутобус готово сат и по времена да би могли да се врате кућама. Како су најавили, они ће петицију, са готово 300 потписа, предати Градској управи Зрењанина и превознику „Нет бус“.

Родитељи наводе да су проблем два термина, од којих је један у 13.50 часова, када је полазак аутобуса са главне аутобуске станице у Зрењанину. Следећи аутобус полази тек у 15.05 часова.

- Настава у преподневној смени траје до 13.50 часова, када се завршава седми час, и деца не могу да стигну до аутобуских стајалишта код Пинове виле и у улици Жарка Зрењанина, према којима гравитира већина средњих школа. Стога тражимо да се полазак аутобуса помери на 14.15 часова - наводи се у захтеву.

Такође, у поподневној смени шести час се завршава у 19 сати, а полазак аутобуса са главне станице је у 20.20 часова. То значи да су ђаци принуђени да чекају готово сат и по времена до поласка кућама. Родитељи стога захтевају увођење линије са поласком у 19.20 сати, која је постојала годинама уназад.

- Забринути смо због тога што деца стоје напољу, нарочито јер долазе зима и хладни дани. Напомињемо и да је тренутна ситуација са коронавирусом таква да деца немају где у затвореном простору ни да седе и чекају аутобус. Зато сматрамо да су ово минимални услови који се морају обезбедити деци из приградских села за нормално школовање. Потребно је само мало добре воље да се, у сарадњи са градским превозником „Нет бус“, преко којег се набављају регресиране месечне карте, обезбеди повратак деци из школе без чекања више од сат времена - додаје се у петицији.   Ж. Б.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести