Штаб за ванредне ситуације у Шиду: Дом пензионера спреман

ШИД: Штаб за ванредне ситуације Општине Шид обезбедио је за угоститељске, занатске и трговачке радње вишенаменске маске за изменљивим филтером, које су им волонтери заједно са командантом Штаба Зораном Семеновићем током викенда делили.
sid
Фото: Општина Шид

- Започели смо поделу трајних маски са изменљивим филтерима, који могу да се мењају на дневном нивоу. Користе се туфери, газе и слично. У суботу смо их поделили нашим угоститељима, трговцима и фризерима и свима онима који дневно имају велику потрошњу једнократних маски. У зависности од потреба грађана, потрудићемо се да маске са филтерима обезбедимо и за све наше старије грађане као трајно и јефтино решење, које ће им помоћи да се осећају безбедније- истакао је Семеновић.

Заштитна маска направљена је тако да служи за вишекратну употребу. Осим прилагођености ергономији лица и њеном добром пријањању, маска има изменљиви филтер, чији се простор попуњава памучним туферима, који спречавају пролазак честица вируса и дају сигурност кориснику.

- Филтерски простор може да се попуни и другим врстама материјала, које свако има у свом дому, а који су такође ефикасни у великом проценту. Замена филтера је једноставна и моће да се понавља неограничено у складу са потребама корисника- каже Семеновић.

Маска је израђена од материјала који се користи у медицини и може се свакодневно третирати било којим дезинфекционим средством, алкохолом, или етанолом, а исто тако се може и опрати у топлој води користећи обичан сапун, те је спремна за поновну употребу.

Осим тога, током викенда је комплетно дезинфикован и објекат Дома пензионера, након одлуке о укидању ванредног стања и забране слободе кретања.

- Грађани се враћају својим пословима уз поштовање прописаних мера заштите, а самим тим и наши најстарији суграђани имају слободу кретања, па су волонтери Штаба урадили комплетну дезинфекцију унутрашњег и спољашњег простора Дома пензионера, у ком се они окупљају и браве- истиче Семеновић и апелује на суграђане да остану одговорни, придржавају се савета стручњака и поштују прописане мере заштите.   

М. Сћ

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести