Стипендије за талентоване ученике и студенте: Конкурс „Светосавља” до до краја месеца

ЗРЕЊАНИН: Организација „Светосавље“ из Зрењанина позива талентоване ученике средњих школа и студенте факултета, који потичу из породица с више деце, да учествују на конкурсу за стипендију.
Zrenjanin_03-NST
Фото: Dnevnik.rs

Услов за учешће на конкурсу за Светосавске стипендије, које организација „Светосавље“ традиционално додељује, јесте да кандидати имају пребивалиште на територији града Зрењанина или општине Житиште. Потребно је и да су ђаци, односно студенти школа и факултета чији је оснивач Република Србија.

За Светосавске стипендије за школску 2019/2020. годину „Светосавље“ је обезбедило 1.050.000 динара. Од тога је 15 стипендија намењено ученицима средњих школа у укупном годишњем износу од по 50.000 динара. Три стипендије биће додељене студентима факултета који су први пут уписали семестар на години студирања, у укупном годишњем износу од по 100.000 динара. Светосавска стипендија се додељује у десет једнаких месечних рата.

Конкурс је отворен закључно са 30. новембром. Потребна документација се може преузети на интернет презентацији организације „Светосавље“. За случај потребних појашњења, на располагању је и секретарка организације Владислава Игњатов, а заинтересовани је могу контактирати на телефон 060/571-91-75, радним данима од 8 до 16 часова.

Светосавска стипендија додељује се десету годину за редом. Жеља „Светосавља“ је да охрабри и помогне школовање талентоване деце.

– „Светосавље“ окупља људе који су нешто више стекли у животу, подстиче их на солидарност, човекољубље, братољубље и родољубље. Дакле, све оно што представља најбоље у нашем народу,  а оличено је у лику Светог Саве као најпоштованије и најзначајније личности у нашој историји - каже председник удружења „Светосавље“ Драган Видаковић. - Организација има мисију да подстиче целокупни наш народ да обрати више пажње на неговање сопствене традиције и историје и на враћање трајним вредностима. У склопу тога нарочиту пажњу посвећује подизању свести код оних који имају да показују више солидарности према онима који имају мање.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5827
Најновије вести