Стижу одавно наручени резервни делови за зрењанинску фабрику воде

ЗРЕЊАНИН: Постројење за прераду пијаће воде у Зрењанину  је обишао градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима, а присутни су били и поједини одборници и грађани.
д
Фото: Dnevnik.rs

Циљ нове посете, (претходна је била прошле недеље) било је упознавање са динамиком радова на постројењу, како би оно у што краћем року почело са радом. О радовима који су у току присутне је информисао Ненад Обрадовић, директор компаније „Группо Зиллио“, која гради постројење.

- Завршавамо грађевинске радове на прихватном базену, постројењу за предприпрему воде. Они су били кочница за пуштање воде у систем. У току дана биће завршени радови, а за два - три дана почиње инсталирање цевовода за одвајање муља. Почетком следеће недеље базен ће се пунити водом и ако све буде у реду шаљемо воду у постројење за реверзну осмозу – најавио је Обрадовић.

Он је истакао да стижу и резервни делови који су одавно наручени.

Фото: Dnevnik.rs

- Претпостављам да ћемо крајем месеца моћи да кренемо са испоруком воде. За прво време радићемо на 35 одсто капацитета – прецизирао је Обрадовић, уз напомену да ће када сви потребни делови стигну, кренути рад постројења у пуном капацитету.

Он је појаснио и учешће нових партнера у овом пројекту, а то је конзорцијум израелских фирми „Римон“ и „Авитал“ које су реномиране у овој бранши. Оне су откупиле 50 процената власништва у постројењу.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5272
Најновије вести