Штрајк врбаског јавног превозника и даље на снази

ВРБАС: Председник синдиката радника Јавног предузећа за превоз путника „Врбас” Предраг Балетић каже да је штрајк и даље у току, иако су поједине колеге почеле да возе.

 Jуче су  радници овог предузећа ступили у штрајк због 11 месеци неисплаћених плата и немогућности да сипају гориво у своја возила, јер им је компанија НИС повукла менична овлашћења због дугова.

- И даље није постигнут никакав договор, добили смо само обећања да ће нам бити уплаћен неки новац кроз два, три дана, јер је сада период наплаћивања месечних карата - каже Балетић и додаје да намерава да данас крене у Београд на разговор код министра рада Александра Вулина, који је већ два пута најављивао свој долазак у Врбас, па се није појавио. Балетић је запослен у јавном предузећу већ десет година и каже да се директори смењују, а да проблем радника нико не решава.

- И даље намеравамо да радикализујемо протест ако не постигнемо договор и да штрајкујемо и глађу, ако треба - каже Балетић који напомиње да је 81 радник ступио у штрајк, јер немају од чега да прехране своје породице.Председник Општине Милан Глушац претходно је потврдио за „Дневник” да локална самоуправа према овом предузећу нема никаква дуговања и да је предузеће и даље у дуговима према добављачима, а да је поблем са исплатама плата настао када су радници одлучили да колективно туже фирму.

До сада, нисмо успели да ступимо у контакт са директором фирме Чедом Субашићем, како би добили одговор на питање како и када ће бити решен проблем радника али и јавног превоза на подручју Врбаса.

М. Стакић
 

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести