Строил победио на Стронгмен Еуро купу у Новим Козарцима

НОВИ КОЗАРЦИ: На 19. Стронгмен Еуро купу у Новим Козарцима тријумфовао је Дамир Строил из Сарајева. Овогодишњи победник надметања снагатора у Новим Козарцима је пре седам година каријеру почео управо на новом такмичењу, лане је освојио друго места и каже да увек радо долази на север Баната.
с
Фото: Град Кикинда

- Коначно сам дошао до титуле што само потврђује квалитет овог такмичења. Представник сам БиХ у најјачој Лиги шампиона. Ово је дефинитивно један од најтежих спортова на свету и не може баш свако њиме да се бави - рекао је Строил.

Пред бројном публиком у Новим Козарцима су се надметала шесторица такмичара из Пољске, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије, у провери снаге, брзине и спретност у шест исцрпљујућих такмичарских дисциплина. Србију су представљали, дебитант Ренато Репић и убедљиво најстарији такмичар Драган Богојевић (55) из Нових Козараца. Најбољима је пехаре и награде уручио члан Градског већа Кикинде за спорт и омладину Драган Пецарски. 

-Такмичење сам завршио на петој позицији, али ми је ипак најважније да смо успели да га одржимо. Повреде, али и заоштравање епидемиолошким мера, утицали су да неки такмичари откажу долазак. Задесио нас је и додатни пех., јер један од двојице Румуна се по доласку у Нове Козарце пожалио на стомачне проблеме. Мислим да нисмо разочарали, публика је имала шта да види. Уверен сам да ћемо наредне године приредити прави спектакл јер нас чека јубиларни 20. Стронгман Еуро куп - рекао је Драган Богојевић.

Уз Бодибилдинг клуб “Слобода” из Нових Козараца, који је био успешан домаћин и организатор, манифестацију су подржали МЗ Нови Козарци и градска самоуправа Кикинде и бројни спонзори. Градоначелник Кикинде Никола Лукач је обраћајући се учесницима и публици, обећао да ће наредне године за јубилеј 20.Стронгмен Еуро куп у такмичарском, организационом и сваком погледу надмашити сва досадашња такмичења.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести