Суботички бувљак комплетиран и спреман за купце

СУБОТИЦА. Суботички бувљак поново је у пуном капацитету на располагању купцима, након што је отворен и робни део пијаце.
Suboticki buvljak/S. Irsevic
Фото: Сандра Иршевић/Пијаца викендом најпосећенија

Продавци су са нестрпљењем чекали да поново отворе своје тезге, а утисак многих је да је за сада мало људи, уз оцену да се старе гужве очекују тек кад се отвори граница и поново похрле купци из Мађарске.

Продавачице Гизела Липтак, Верица Бекташевић и Дубравка Милкић су срећне што су поново на својим радним местима, истичући да тек очекују већи број купаца, који су им итекако недостајали.

Продавци на зеленом делу примећују да се купци полако враћају и да ће бити потребно време да се све врати на стари режим.

Суботичани који су "појурили" на бувљак кажу да им је недостајала чувена пијаца, али додају да су опрезни приликом куповине.

Рад бувљака одвија се у складу с препорукама Владе и пијачни простор се свакодневно дезинфикује, док продавци имају обавезу да носе заштитне маске и рукавице.

Поред тога, ограничен је и број људи који могу да уђу на пијацу, а Марина Човић, сарадник за односе са јавношћу у АД "Тржница" напомиње да су постављене баријере које омогућавају већу контролу улазака и излазака са пијаце.

АД "Тржница" је ослободила закупце плаћања закупнине за април, будући да је пијаца била затворена још од 22. марта.

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести