Свечано отворена фабрика за производњу воде у Бачком Моноштору

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић данас су свечано отворили фабрику за производњу пијаће воде у Бачком Моноштору. Захваљујући заједничком пројекту Града Сомбора и Покрајинског секретаријата, за становнике још једног насељеног места на сомборској територији обезбеђена је здрава пијаћа вода.
voda_02
Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар Божић поручио је да ће Секретаријат и Град Сомбор наставити заједнички да реализују пројекте водоснабдевања.

„Секретаријат за пољопривреду финансирао је са 20 милиона динара поменути пројекат, остатак средстава обезбедио је Град Сомбор, а укупна вредност инвестиције је 65 милиона динара без ПДВ-а. Истакао бих да је веома значајно за грађане Бачког Моноштора што смо решили проблем снабдевања здравом пијаћом водом и, наравно, настављамо даље са заједничким улагањима Секретаријата за пољопривреду и Града Сомбора да решавамо проблеме везане за пијаћу воду и у другим местима. И ове године Град Сомбор конкурисао је за средства за изградњу резервоара у насељеном месту Стапар. Секретаријат за пољопривреду издвојио је 40 милиона динара, део средстава обезбедио је Град Сомбор, а завршетак радова очекујемо до краја године“ рекао је Божић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић најавио је да ће ускоро и становници Стапара и Дорослова добити пијаћу воду у својим домовима.

Фото: Покрајинска влада

„Најбитније је да су становници Бачког Моноштора коначно добили пијаћу воду. Свакако да су добре вести за становнике Стапара и Дорослова да су почели радови на изградњи бустер станице, заједнички пројекат Покрајинског секретаријата и Града Сомбора, као и то што ће локална самоуправа и наредних година издвајати знатна средства за водоснабдевање. Свесни смо тога да у 21. веку сви становници нашег града и наших насељених места треба да имају пијаћу воду. Припремамо пројекте за насељено место Телечка, припремаћемо их и за Гаково, имамо готов пројекат за доводник за Станишић и то су приоритети, а затим би требало да уследи и замена цевовода у насељеним местима“, навео је Ратковић.

Отварању су присуствовали и председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус, директор ЈКП „Водовод“ Бездан Дејан Кубатов и представници локалне самоуправе.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести