Светозару Пољаку сомборска стипендија

​​​​​​​СОМБОР: Као град који више од две деценије системски помаже своје најбоље ученике и студенте, по чему је био међу првим срединама у Србији,
с
Фото: Град Сомбор/ Светозар Пољак и градоначелник Антонио Ратковић

Сомбор ни ове године није одустао од хвале вредне традиције. Градоначелник Антонио Ратковић потписао је уговор о стипендирању са Светозаром Пољаком, ђаком генерације средњих школа у школској 2020/2021. години. Према одредбама уговора, Град Сомбор ће Светозару за време трајања редовних студија стипендију исплаћивати у 10 месечних рата годишње, у вредности 40 одсто просечне зараде у Републици Србији.

Као 21. по реду стипендиста града и редован студент Факултета техничких наука у Новом Саду, на смеру Енергетика, електроника и телекомуникације, на режиму финансирања из републичког буџета, Светозар према родном граду који му је обезбедио стипендију има обавезу да током студија редовно даје испите, у року уписује наредне године студија и да остварује  успех са просечном оценом изнад 8,00. Градоначелник је честитао Светозару на успеху који је остварио током средње школе, као и на успешном упису студија на жељеном факултету.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести