Такмичење тракториста Србобранска бразда

СРБОБРАН: Ове године пријавило се 20 младих пољопривредника за такмичење „Србобранска бразда”, чији је задатак био да ору на дубини од 25 центиметара, док је стручна комисија оцењивала правац и дубину отварања бразде, равномерност, општи изглед орања и изоравање увратина.
brazda.jpg
Фото: србобран.рс

Додатно је оцењивана опремљеност агрегата –трактор –плуг.

Золтан Балзам, Ливија Шерфезе  и Тибор Хулала из Србобрана најбољи су орачи у лакој А категорији. Прво и друго место у средњој Б категорији припали су Туријцима Марку и Саши Атанасковићу, а трећи је био Србобранац Ђорђе Дињашки.

И у тешкој Ц категорији орања најбољи су били такмичари из Србобрана, први је био Александар Белић, други Атила Пекалић, а трећи Бранко Дојновић.  Орачима није било лако ни да држе волан при темепратури која је током протеклог викенда била скоро 40 степени, али навикути на ћуди времена издржали су топлотни удар.

"Разматрмо план како помоћи паорима, повртарима и воћарима, посебно удруживањем средстава из  буyета из Србије и из Војводине и са разним фондовима, али и како самостално да им помогнемо ", казао је на скупу орача председник Општине Србобран Радивој Парошки.  Према његовим речима, намера им је да обезбеде новац за бушење бунара, а брзо ће имати и готове планове за изградњу велике акумулације која ће омогућити наводњавање великих површина.

Пољопривреда је основ развоја србобранске општине, па се морају створити услови за модерну производњу, поручио је Парошки.

З. Д.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести