Током лета бесплатни тренинзи за децу 

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Сва деца, односно ученици основне школе на подручју Сремске Митровице, овог лета имају прилике да бесплатно тренирају било који од 15 спортова који су у понуди у оквиру традиционалне манифестације "Лето на Сави", коју организује Спортски савез тог града, уз подршку локалне самоуправе.
sremska mitrovica, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

Идеја организатора је да у оквиру ове манифестације, која сваке године почиње средином јула и траје скоро до краја лета, мотивишу децу да тренирају и баве се спортом.

"Током ''Лета на Сави'' има максималан број садржаја намењених ученицима основне и средње школе, а ове године смо посебан акценат ставили на садржаје за ђаке од првог до четвртог разреда, где сви они имају прилике да бесплатно тренирају било који од 15 спортова који су у понуди“, каже генерални секретар Спортског савеза Сремска Митровица Немања Црнић.

Школе спорта Савез организује у сарадњи с клубовима, тренерима и професорима школица спорта, а са децом раде, каже Црнић, лиценцирани тренери.

"Оно што је остало непромењено годинама до сада јесте да су сви спортски садржаји током лета, све манифестације, такмичења, тренинзи потпуно бесплатни за сву децу и не постоји никаква дискриминација. У Сремској Митровици има 56,7 одсто дечака и девојчица који су у свакодневном тренажном процесу, а нама је циљ да број деце која редовно тренирају буде још већи“, објашњава Црнић.

Он каже да овакав програм преко лета, када деца могу да се опробају у било којем од 15 понуђених спортова, омогућава ученицима да лакше одаберу онај који им највише одговара и који би могли да тренирају свакодневно.

"Оно што ми, као Савез, не можемо да гарантујемо јесте да ли ће сваки клуб након што прође овај летњи програм, нудити бесплатне тренинге и током целе године, али наша интенција и јесте била да исфорсирамо управо оне клубове код којих, иначе, нема чланарине и да деца, без обзира на финансијске могућности своје породице, могу да се баве спортом и тренирају оно што воле", каже Црнић.

У другој половини августа, каже Црнић, Спортски савез Сремска Митровица почиње да припрема Првенство Србије у триатлону, које, како истиче, традиционално и са пуно љубави организују дуги низ година.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести