Траже купце за 80 возила

ЖИТИШТЕ: Извршитељка за подручје Вишег и Привредног суда у Зрењанину Јасмина Трбовић Станковић огласила је за данас прву јавну продају чак 80 возила у власништву житиштанског „Агрожива“,

 ради наплате новчаног потраживања које београдска фирма „Мибрас“ има према компанији за производњу пилећег меса. Осим возила, продаје се и опрема за малопродају, за кланицу и пратеће објекте, затим компјутерска опрема, лабораторија и видео надзор, опрема на фармама и део опреме у фабрици сточне хране.

Јавна продаја, како је најављено, биће одржана у 14 часова, у зрењанинском хотелу „Војводина“, а на првом надметању почетна цена износиће 60 одсто од процењене вредности возила и опреме који се нуде на продају. Београдски „Мибрас“, који је и закупио производне погоне житиштанског предузећа, од „Агрожива“ потражује 118.173.627 динара.

Овим, међутим, неће бити завршена распродаја имовине „Агрожива“ који је запао у озбиљне пословне проблеме откако га је преузело Јавно предузеће „Србијагас“. Јер, извршитељ Жељко Кесић је за понедељак, 17. новембар, заказао још једну јавну продају, како би био намирен и извршни поверилац – зрењанинско предузеће “Тишма”. Овим надметањем обухваћен је угоститељски објекат, корисне површине 1.389 квадрата, у центру Житишта. Непокретност вреди близу 30.000.000 динара, а почетна цена на јавном надметању, и у овом случају, биће 60 одсто од процењене вредности, односно око 18 милиона динара. 

Ж. Б.

 

goran
10.11.2014 • 07:37
A sta, kao "Agroziv" nije bio u problemima pre preuzimanja od strane "Srbijagasa"? Kvazi novinar, takav i tekst ispod slike.
EUR/RSD 117.2933
Најновије вести