Трибина „Нико није сам“ у Бачу

БАЧ: Трибина у оквиру пројекта „Нисте сами”, одржана је у Основној школи „Вук Караџић” у Бачу.
b
Фото: bac.rs

Кампања у оквиру овог пројекта лане је покренута под покровитељством председнице Народне скупштине Маје Гојковић, Министарства за рад, борачка и социјална питања и УНИЦЕФ-а, с циљем да се превазиђу предрасуде према особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом.

Трибину је отворила Светлана Продановић, директорка Центра  за социјални рад, истичући важност укључивања свих чинилаца који доприносе квалитетнијој свакодневници особа са посебним потребама. Председник општине Бач Борислав Антонић нагласио да локална самоуправа препознаје значај ове тематике, те да су питања социјалне заштите у врху лествице приоритета и деловања. У име Друштва за борбу против дијабетеса, говорила је Нада Керкез, а присутнима се обратио председник Друштва неуролога др Ранко Раичевић.

У панел дискусији о личним искуствима и свакодневним проблемима са којима се сусрећу говорили су: млади научник, потпуно слеп, апсолвент Факултета политичких наука Слободан Бркић, мајка девојке са аутизмом, позоришни продуцент Наталија Лазић, дизајнер одеће, текстила и ентеријера, која се последњих неколико година успешно бори са биполарним поремећајем Бојана Божић, стонотенисерка и параолимпијка Борислава Перић Ранковић и представница СОС Центра „Срце” Хелена Папуга. Током године овакве трибине биће одржане у 12 градова широм Србије.

З. Делић

EUR/RSD 117.3307
Најновије вести