Трибине у Лемешу, кров на Буковцу

СОМБОР: Користећи одлично време мајстори убрзано раде на завршетку готово свих инфраструктурних пројеката за које су гласовима самих пореских обвезника опредељена буџетска средства у Сомбору и околини. Пројекат партиципативног буyетирања локална самоуправа Сомбора проводи још од 2015. године, али ово је прва година у којој се реализује по један пројекат који су одабрали грађани за сваку, како градску, тако и сеоску месну заједницу.
с
Фото: Град Сомбор /https://www.sombor.rs/

Градоначелник Антонио Ратковић и чланови Градског већа Сава Дојић и Борис Буловић посетили су раднике који послују на фудбалском терену у Светозар Милетићу где су постављене нове трибине. Постављање трибина на фудбалском терену села које највећи број Сомбораца и данас зове Лемеш још један је пројекат који је реализован у оквиру спровођења партиципативног буџетирања, а који су изабрали становници Месне заједнице „Светозар Милетић“ путем гласања које је у октобру 2020. године одржано електронским путем.

Како се радови по жељама грађана обављају подједнако у граду, као и у селима, тако су и надлежни варошки већници Сава Дојић и Мирослав Ковачић обишли радове на реализацији пројеката партиципативног буџетирања у месним заједницама Стара Селенча и Црвенка. Старој Селенчи припадају и нека приградска насеља, а у току су радови на комплетној реконструкцији крова зграде дома културе који користе житељи салашког насеља Буковац. Градски званичници су могли да се увере у то да је сама реконструкција крова готова, па је пред мајсторима само да поставе нове олуке, не би ли салашари са Буковца имали адекватан простор за културне и друге садржаје, осмишљене у локалној заједници која је за овај подухват и гласала.

С друге стране, трају радови и у варошким месним заједницама, па су тако ових дана у једној од њих, Месној заједници Црвенка, почели радови на уређењу парка код Железничке станице, који је иначе најстарији сомборски парк. У оквиру уређења гради се нова стаза, обавиће се реконструкција постојеће стазе, а биће постављена и нова јавна расвета, како би становници седишта Западне Бачке имали још један разлог за понос пред својим гостима.

Реализацију ових пројеката изабрали су становници месних заједница Стара Селенча и Црвенка путем онлајн гласања које је трајало од 1. до 14. октобра 2020. године. Ово је прва година у којој се у оквиру партиципативног буyетирања у Граду Сомбору реализује по један пројекат за сваку месну заједницу.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести