Триста хектара за инвеститоре у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Скупштина града Зрењанина је по хитном поступку, донела две одлуке о проширењу зрењанинске радне зоне „Југоисток“.
1
Фото: скупштинска седница

О одлуци су гласали само одборници владајуће већине, као и самостални одборник Велимир Цветков, док су опозиционе странке, ДС, ЛСВ и Доста је било; бојкотовале седницу локалног парламента.

Већином гласова, иначе, усвојена је одлука о плану детаљне регулације радних зона „Југоисток ИИ Б“, као и „Југоисток ИИ Д“.

-Усвајање ова два плана од великог је значаја за град. Да подсетим, зона која се сада користи и у којој су смештене компаније које раде има 70 хектара. Парцела у којој се налази земљиште за кинеску компанију „Линглонг“ је површине 96 хектара. План „Југоисток ИИ Д“ је још 230 хектара и то говори колика је нова парцела. Када се ту дода и план „ИИ Б“ са 100 хектара, то значи да у Зрењанину имамо нових 330 хектара грађевинског земљишта, спремног за долазак нових инвеститора. А нама следује одлука о отуђењу градског грађевинског земљишта, коју ћемо донети на некој од наредних седница – истакао је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац.

Он се захвалио одборницима на спремности да брзо реагују, као и градским службама које су благовремено припремиле материјал за седницу.

Сантовац је нагласио да градска власт преговара са неколико потенцијалних инвеститора и да је било важно да се хитно донесу јучерашње одлуке, да би се могло одлучивати о даљем отуђењу грађевинског  земљишта и расписивању конкурса.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести