Туристичка понуда Војводине на сајму у Будимпешти

НОВИ САД: На Међународном сајму туризма у Будимпешти туристичку привреду Војводине ових дана представља Туристичка организација Војводине и више од 20 туристичких и угоститељских предузећа. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Агенције, смештајни капацитети, туристичке организације, салаши, чарде, винари и произвођачи домаћих традиционалних производа и сувенира представљени су на 42. сајму УТАЗАС2019, а данас је на штанду војвођанског туризма на прес конференцији председник ПКВ Бошко Вучуревић рекао да су Србија, а посебно Војводина увек имале добру пословну сарадњу са Мађарском у свим областима привреде, која је у последње време подигнута на још виши ниво. 

У то је смислу помехуо да се повећава број туриста из мађарске који долазе у Војводину, те да их је прођле године било 30 одсто више него претходне. 

"Циљ нам је да сарадњу поспешимо и повећамо туристички промет, а један од корака ка остварењу овог циља је и наступ на овом сајму", рекао је Вучуревић.

Додао је да укупна сарадња Војводине са Мађарском бележи сталан раст, а у 2018. години остварен је највећи обим робне размене и он износи близу 628 милиона евра.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић на конференцији је рекао да смо ми културолошки и историјски повезани са Мађарском и да би заједнички туристички производ, допринео сардњи и међусобном подстицају развоја целокупног друштва. 

Ђоковић је поменуо сарадњу у области сеоског туризма на примеру села Скореновац који оствари на годишњем нивоу 5.000 ноћења гостију из Мађарске, као и салаш у Малом Иђошу који оствари 10.000 ноћења и 30.000 долазака, а највећи број гостију је из Мађарске. 

Директорка ТОВ Наташа Павловић рекла је да је Војводина дестинација која има за сваког нешто да понуди, Субитице и Палића, до Фрушке гору и других локација с чардама и богатом војвођанском гастрономијом.

Она је рекла и да Војводина из године у годину бележи све већи раст броја туриста и да је у 2018. години тај број већи за 8,4 одсто, док је број ноћења повећан за 13,3 одсто. 

У претходне две године, ПКВ је формализовала сарадњу са Привредном комором Будимпеште, Печујско-барањском привредном комором и Привредном комором Жупаније Чонград у циљу заједничког иницирања трговинске размене, привредне и туристичке сарадње и организовања заједничких изложби и сајмова. 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести