У Ади свечано отворена 13. СПОРТСКА ОЛИПИЈАДА РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ

АДА: Ако за чин свечаног отварања кажемо да представља огледало сваког спортског догађаја, тада са великим процентом вероватноће можемо да ценимо да ће Спортска олимпијада радника Војводине бити на нивоу полувековне традиције јединственог примера спортсклог организовања радника у континенталним размерама.
i
Фото: Приватна архива

На фудбалском стадиону, у оквиру Рекреативног комплекса „Адица“ учесници су, заједно са љубазним домаћинима у Ади, послали јединствену поруку вредновања садржаја који живот значе, садржаној у порукама о потреби физичког вежбања запослених. Олимпијаду је отворио покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

- Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће и убудуће кроз разне програме и пројекте подстицати грађане на бављење спортом и физичком активношћу, без об зира на године и физичку спремност, јер кроз спорт и рекреацију чувамо здравље нашђег друштва - рекао је Баста. – Спортска олимпијада радника Војводине требало би да буде круна бављења рекреативним спортомрадно активног становништва, али и могућност за дружење, стварање тимског духа, размену искустава и уживање у фер такмичењима.

Нешто више од 2000 радника, за време тродневних надметања, бориће се за трофеје у 19 мушких и 10 дисциплина у женској конкуренцији. Право учешћа на завршној смотри, у организацији Савеза „Спорт за све“ Војводине, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, стекли су у квалификационим такмичењима током четворогодишњег олимпијског циклуса, у првенствима и у Купу Војводине, у конкуренцији 25.000 запослених. 

- Такмичења кроз четворогодишњи циклус Спортске олимпијаде радника Војводине вођена су девизом „победити самог себе“- рекла је председница Савеза „Спорт за све“ Војводине проф.др Милена Микалачки. – Да бисмо били још бољи у нашој мисији неопходно је да укључимо ширу друштвену заједницу, од удруђења спорта за све, преко месних заједница до локалних самоуправа и послодаваца.

Фото: Приватна архива

После дефилеа учесника, сврстаних у осам такмичарских региона, уз интонирање државне химне и химне СОРВ подигнуте су државна и олимпијска застава, а олимпијски пламен запалио је рукометни репрезентативац из Аде Урош Борзаш. Традиционалне заклетве изговорили су: у име спортиста европска и светскла првакиња у борилачким спортовима Ева Бајић из Мола, а у име судија Атила Барањи из Аде, међународни судија у спортском риболову.

- У протекле четири године радили смо плански, да бисмо до данас подигли квалитет наших спортских објеката, како бисмо по други пут били добри домаћини овог такмичења - добродошлицу је гостима пожелео председник Општине Ада Золтан Билицки. – У име суграђана захваљујем Покрајинскмој влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину за финансијску подршку и што су прихватили улогу покровитеља манифестације.

Фото: Приватна архива

Хорским извођењем песме групе Квин „We are the champions“, програм свечаног отварања оплеменили су чланови ађанског дечијег хора „Пресвето тројство“, под управом диригенткиње Беате Леваи Хењел, а у свечану ноту догађаја део свог доживљаја света уплеле су мажореткиње групе „Венус + ДЦ“, са водитељком гупе Евелин Гордош на челу.

Такмичења о оквиру 13. СОРВ почела су још у току раног преподнева прелиминарним утакмицвама у свим спортским дисциплинама.

Лазо Бакмаз

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести