У Андревљу пета група талентованих ђака из АП Војводине

АНДРЕВЉЕ: У Центру за привредно-технолошки развој "Андревље" у току је Пројекат обуке талентованих ђака с територије АП Војводине, а данас је стигла пета група од 40 средњошколаца из Зрењанина и Бечеја.
e
Фото: pokrajinska vlada

Ђаке је поздравио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Жолт Сакалаш који им је пожелео добродошлицу наводећи да се нада да је пред њима шест угодних дана које ће провести са својим вршњацима који долазе из различитих средина, саопштено је из Покрајинске владе.

"Намера нам је била да вас талентоване ученике на неки начин наградимо за ваш допринос репутацији школе коју похађате и да вас подстакнемо да негујете ту посебност коју имате у себи", казао је Сакалаш.

Додао је да се нада да ће имати прилику да нешто ново науче о другима, да уживају у природи и да стекну нека нова знања и сазнања у оквиру предавања и радионица.

Пројекат обуке талентованих ученика основних и средњих школа с територије АП Војводине започет је 17. октобра 2022 године.

Током 10 недеља, тачније све до 24. децембра, ђаци из 40 основних и средњих школа учествоваће у разним активностима из сфере природних и друштвених наука, уметности и културе, с циљем подизања квалитета образовно-васпитног процеса основног и средњег образовања.

Пројекат се реализује у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, а за те намене опредељено је више од 10 милиона динара.

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести