У Апатину рибарске вечери уз трубе и тамбуре

АПАТИН: Колико су се сви ужелели забаве и окупљања показује се ових дана у Апатину, а традиционалној манифестацији „Апатинске рибарске вечери” која се одржава 57. пут. Четвородневни програм почео је отварањем бројних штандова на главној улици, дефилеом мажореткиња и трубачима Дејана Петровића.
срб
Фото: Радио Дунав

Манифестацију је отворила председница општине Дубравка Кораћ уз изражено надање да никада више неће морати да се отказује као што је то било лане. Апатинци и њихови гости шетали су међу стотину штандова који нуде пиће за освежење, разне специјалитете слане и слатке лангоше, крофнице, палачинке, куртош колач и сладолед, а на платоу код пиваре нуде се рибљи специјалитети. На штандовима своје производе излажу мали привредници, занатлије, уметници, чувари традиционалних заната и продавци вашарских дрангулија. За најмлађе ту је и забавни парк.

Програм Апатинских рибарских вечери траје још данас и сутра. По програму данас се одржава сусрет филателиста, такмичење за „Златну рибицу” и финале такмичења у кувању рибљег паприкаша „Златни котлић” од 20 сати. У музичком програму вечерас наступају Зорана Павић, Апатинац Немања Гузијан, а од 22.30 предвиђен је концерт Хариса Џиновића.

Сутра, у завршници манифестације наступају тамбураши, „Дунавски бисери” и „Банда дрвена”, а одржаће се и ревијално кување апатинског рибљег паприкаша.

В. Х.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести