У Хоргошу прикључци за канализацију за 69 кућа

ХОРГОШ: Радови на изградњи фекалне канализације у току су у три улице у Хоргошу у дужини од 800 метара.
с
Фото: М.Митровић

Вредност улагања је 12 милиона динара, од чега је половину обезбедио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине, док је друга половина обезбеђена из буyета Општине Кањижа.

Општински челници Кањиже су се уверили да радови теку планираном динамиком, приликом обиласка градилишта у Радничкој улици, а канализација се гради још у улицама Стевана Сремца и Јожефа Атиле. 

Заменик председника кањишке општине Небојша Ракић каже да је у Хоргошу изграђено око 22,8 километара канализације, а да локална самоуправа предузима кораке инвестирањем у израду пројектно-техничке документације, како би се несметано могло конкурисати на конкурсе на покрајинском и републичком нивоу, ради изградње и у преосталом делу насеља Хоргош.

Директор предузећа „Потиских водовода“ из Хоргоша Душан Глишић прецизирао је да се изградњом фекалне канализације у ове три улице омогућава прикључак 69 домаћинстава

- Настојимо да уз помоћ локалне самоуправе и даље проналазимо средства за пројектовање и изградњу канализације, јер у овом моменту Хоргошу је неопходно изградити још око 18 километара канализационе мреже. Планирамо да у наредном периоду сваке године израдимо пројекте и изградимо три-четири километра мреже. Средстава за то има на вишим нивоима у Покрајини и Републици и ИПА фондовима ЕУ. Добро је што нам локална самоуправа излази у сусрет и обезбеђује средства за израду пројектно-техничке документације - истиче Глишић.

Из „Потиских водовода“ су најавили да ће према договору са локалном самоуправом, приликом акције прикључења, цена прикључка за грађане ће бити симболична само 1.800 динара, с тим што ће грађани финансирати унутрашњи део радова.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести