У индустријски комплекс Бачке Тополе стиже шести инвеститор

Велика улагања ове године у локалној самоуправи Бачка Топола издвојена су за индустријску зону, где је урађен наставак радова на инфраструктури.
srdic
Фото: Саша Срдић, фото: Дневник (Ј. Ивановић)

Председник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић каже да је урађен део радова на водоводу и канализацији, те на саобраћајницама у радној зони.

„Идуће године планирамо наставак инфраструктурног опремања индустријске зоне. Од радова је неопходан завршетак унутрашњих саобраћајница у зони, а планира се изградња и поред три постојеће, још две трафо-станице“, каже Срдић и додаје да је у плану и изградња бунара за потребе индустријске зоне.

У зони тренутно послује пет инвеститора, од тога су три фабрике у поодмаклој фази изградње, а догодине се очекује отварање око 200 нових радних места. Како најављују из Општине Бачка Топола, шести инвеститор је узео три парцеле, и ускоро следи закључење уговора, када ће јавност бити упозната о којој фирми се ради.

„Настављамо са опремањем индустријске зоне у наредној години и трудићемо се да привучемо још инвеститора“, истиче Срдић.

Фото: Дневник (Ј. Ивановић)

Према његовим речима, у новом делу индустријске зоне, у којем се граде фабрике, послују Млекара Бачка Топола, чија фабрика је у завршној фази, дистрибутивни центар мађарске компаније „Ките” и локална фирма „Мидмас”, коју је отворио предузетник из Бачке Тополе, а бави се производњом електричних уређаја, прецизније, израђују пуњаче за виљушкаре.

У развој ове зоне уложено је 100 милиона динара из покрајинског и општинског буџета.

У индустријској зони Југ налази се углавном прехрамбена индустрија и ту послују АИК Бачка Топола, кафилерија „Жибел”, Индустрија меса Бачка Топола и „Перутнина-Птуј”.

„Ми имамо и стару индустријску зону, на коју се наслања нова индустријска зона, и у старој послује више компанија, као што је француски „Лор”, „Каприоло” фабрика бицикала, штампарија „Услуга”, „Компарт” и друге фирме“, каже Срдић и додаје да у тој зони послује више компанија.

Развитак индустријске зоне довео је и до смањења незапослености, јер у зони махом раде људи са територије општине, али је и слободна зона у Суботици упослила доста радника, који на посао путују аутобусима.

„Незапосленост је свакако у паду, захваљујући нашој, али и зони у Суботици, у којој добар део радника који је тамо запослен ангажован је баш са територије наше општине“, истиче Срдић и додаје да завршетак радова на зони планирају идуће године, што им је један од приоритета.

М. Стакић

ПројекатЈавни интерес у Бачкој Тополизапочет је 15. марта 2018. године. Реализовала га јеПанонија медиау сарадњи саДневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести