У Каравукову постављена два дисплеја за већу безбедност деце

КАРАВУКОВО: У зони основне школе у Каравукову, Улица Прохора Пчињског, постављена су два дисплеја која показују брзину кретања возила и упозоравају возаче. Реч је о заједничком улагању локалне самоуправе и Покрајине .
1
Фото: Dnevnik.rs

- Инвестиција је вредна милион и по динара, па је из покрајинског буџета за ову намену издвојено 1,1 милион динара, док је Општина Оџаци односно Фонд за безбедност саобраћаја за ту намену платио 472.000 динара – прецизирао је помоћник председника општине Оџаци Милорад Станишић.

Брзински дисплеј је постављен са обе стране прилаза школи, а уређај функционише по принципу семафора са наизменичним садржајем порука и радара за мерење брзине, који детектује наилазеће возило и приказује његову брзину на дисплеју. - Брзина кретања возила се приказује континуирано, тако да је могуће пратити како се возач понаша, односно да ли смањује или повећава брзину свог кретања –објаснио је Станишић.- Уколико је брзина већа од дозвољене за ту деоницу пута, пали се и други дисплеј са порукама које возача упозоравају на прекорачење брзине и обавештавају да се налази у зони школе.

З. Д.

Пројекат „Фокус на Оџаке” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која је суфинансијер пројекта.

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести