У КУЦУРИ ОДРЖАН ТРЕЋИ „КАПУШЊИК ФЕСТ” Замирисале чувене лепињице

Трећи по реду „Капушњик фест“ одржан је у Куцури где су вредне жене два куцурска КУД-а испред локалног Дома културе припремиле око 1.500 комада овог традиционалног русинског јела који су били подељени посетиоцима.
с
Фото: Оља Русковски

Покровитељ ове манифестације је Туристичка организација Општине Врбас, а у дело су је спровеле активи жена КУД „Жетва“ и КУД „Завичајно врело“ које су капушњике (лепињице са купусом) пекле на лицу места.

По речима Ненада Иванишевића, покрајинског секретара за привреду и туризам, који је отворио манифестацију, традиција је нешто чиме сви треба да се поносимо и покрајински секретаријат није имао никакву дилему о пуној подршци вредним куцурским женама.

- За четири године подржали смо одржавање око двеста  сличних манифестација широм Војводине и посетили укупно око хиљаду. Са таквом праксом ћемо наставити и убудуће. Морам да кажем и то да смо се договорили да управо „Капушњик фест“ буде једна од централних манифестација која ће се на павиљону  Покрајинског секретаријата за привреду и туризам представити на Међународном сајму туризма у Београду – навео је Иванишевић.

Фото: Оља Русковски

Осим капушњика који су били главна гастрономска понуда фестивала у Куцури, посетиоци су могли да пробају и многе друге домаће производе, док су уз кувано вино и чај уживали у наступу тамбурашког оркестра. Специјално признање „Капушњик феста“ – Златна кецеља, ове године је уручена Коцани Колесар, председници актива жена КУД „Жетва“ из Куцуре.     

Нико Перковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести