У Опову соларно стајалиште у сваком насељу

ОПОВО: Општини Опово од Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинартство и саобрађај додељена су средства за суфинансирање саобраћаја и путне инфраструктуре – аутобуских стајалишта.
solarna energija
Фото: Tanjug

Локална самоуправа спровела је поступак јавне набавке, а за извођача радова изабрана је фирма „Аyа Бит Солутионос” из Суботице.

Уговор са извођачем којег је представљао Лајош Секереш, потписао је председник општине Опово Зоран Тасић. Реализација пројекта предвиђа пуштање у рад типских соларних аутобуских стајалишта која се састоје од носеће конструкције израђене од поцинкованог челика и надстрешице. Конструкција има предвиђене носаче за ЛЕД расвету, ознаку стајалишта и витрине за приказ информација.

Соларна аутобуска стајалишта биће постављена у Опову у Улици Бориса Кидрича, Сефкерину у Улици Жарка Зрењанина, у Баранди, такође у Улици Жарка Зрењанина и у Сакулама у Улици Бориса Кидрича.

- Реализацијом овог пројекта и постављањем четири модерна, соларна аутобуска стајалишта настављамо са унапређењем саобраћајно-путничке инфраструктуре – објашљава Зоран Тасић, председник општине Опово. – Водили смо рачуна да свако општинско место добије по једно соларно стајалиште. Наставићемо са новим пројектима у овом смеру, а грађане молим да ова стајалишта чувају, јер је јавна имовина заједничка и свима од користи.

Иначе, укупна вредност пројекта са ПДВ-ом износи 4.954.560 динара, од чега општина Опово учествује са 20 процената од укупне вредности.

Љ.М.

Пројекат „Непристрасно информисање у Опову” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести