У општини Шид потписани уговори са 11 инвеститора

ШИД: У Кабинету председника општине Шид потписани су и оверени уговори о продаји грађевинског земљишта у јавној својини у катастарској општини Адашевци, између једанест инвеститора, који ће градити производне погоне у индустријској зони Адашевци, и Републичке дирекције за имовину Републике Србије.
s
Фото: sid.rs

Према речима председника општине Шид Зорана Семеновића, реч је о гринфилд инвестицијама и највећем инвестиционом улагању у историји шидске општине, до чије реализације је дошло захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Републике Србије и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславу Недимовићу.

- Општина Шид је створила повољне услове за инвеститоре. Велики број домаћих и страних инвеститора су уложили свој капитал у шидску општину и сигуран сам да ћемо поверење које смо стекли и оправдати. Захваљујем се тиму људи око себе који су својим залагањем уз подршку пре свега председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Републике Србије и министра за пољопривреду, шумарство и водопривреду господина Бранислава Недимовића оспособили индустријску зону са којом ће се поносити не само грађани општине Шид него и целе Србије- рекао је председник Зоран Семеновић, захваљујући чијем залагању је општина Шид привукла тринаест гринфилд инвестиција у последњих годину дана.

Привредни субјекти који су препознали потенцијале и одлучили да улажу у општину Шид су: ВАЛДОМ д.о.о. из Шида, DADO LKW из Шида, TOP DOM CITY д.о.о. из Шида, LEO COMMERCE д.о.о. из Београда, К – ИНЕЛ д.о.о. из Новог Сада, ДЕЦИМАЛ ПРО д.о.о. из Ужица, BS TOURS д.о.о. из Београда, BULEVAR COOP д.о.о. из Новог Сада, Друштво за управљање слободном зоном д.о.о. из Шида, ВИСКОЛ 2003 д.о.о. из Ветерника, KHALIFA & NORDIC ФИНАНСИЈЕ д.о.о. из Београда, TERMOWHOOL из Аустрије и UBM FEED из Мађарске.

М.Сћ.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести