У плану уређење Борковачког језера

РУМА: Општина Рума заједно са Општином Ириг припрема пројекат за уређење Борковца. Пројекат обухвата уређење шуме, уређење језера и приобаља и ускоро ће бити представљен јавности.
д
Фото: Општина Рума

- Реч је о пројекту којим ће се Румљани и Ирижани поносити- истакла је председница Општине Рума Александра Ћирић и додала да је срамота да на три километра од центра града имају језеро које пропада, плажу која је нефункционална и приобаље које зараста у коров.

Борковачко језеро је омиљено излетиште свих Румљана, наглашава Ћирић, али нажалост није уређено и искоришћено на прави начин.

- Имаћемо уређене плаже, језеро ће бити очишћено, а сви љубитељи природе ће уживати у прелепом зеленилу. Шеталиште кроз шуму ће добити тартан стазе, нове клупе и лепу расвету, а у наредном периоду шеталиште ће уз Борковачки канал бити продужено до Улице 15.августа. Грађани Руме ће од центра града уз поток уређеним стазама моћи да прошетају до најлепшег језера у Срему - поручила је Ћирић, додајући да ће то бити најлепша туристичка дестинација у околини.

М. Сћ

 

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести