У Руми се ради паралелно на новом вртићу и обнови бившег Дома војске

РУМА: Локална самоуправа Руме одлучна је да обнови импозантну, али оронулу зграду Дома Војске.
Оптшина Рума/Интензивирана обнова импозантне зграде у центру
Фото: Оптшина Рума/Интензивирана обнова импозантне зграде у центру

Иако је почетак реализације овог пројекта био одложен из административних разлога, сада се радови интензивирају. Након уводног рашчишћавања у унутрашњости објекта, почели су и радови на уређењу спољашњости.

- Мислим да у Дому војске све иде доста добро, те да ће у наредном периоду та зграда полако почети да добија изглед какав и треба да има - рекао је председник општине Слађан Манчић. - Кренули су радови и на крову, уклањање старог покривача и постављање новог. Пре тога је урађена хидроизолација, а извођач ме је обавестио да је већ 90 одсто столарије урађено и чека уградњу.

Главно градилиште које финансира Општина Рума везано је за подизање још једног вртића за румске малишане. „Коцкица 2” биће модеран објекат, по свим савременим стандардима, а Установа за предшколско васпитање и образовање „Полетарац” рачуна да ће на јесен 2022. и овај објекат укључити у рад.

Како је оценио председник општине, градња „Коцкице 2”, одвија се по плану. Реч је о објекту у улици Алексе Шантића који ће се простирати на преко 2.600 квадратних метара. Општина Рума у целости финасира градњу сопственим средствима у износу од око 131,7 милиона динара. Додатна средства биће издвојена за набавку опреме и намештаја, око 16 милиона динара, док ће за уређење околине са мобилијаром бити издвојено нешто преко 11,5 милиона динара.

- „Коцкица 2” је већ на пола зидања, у наредних седам дана до десет дана прва етажа, односно, приземље, биће завршено. После иде плоча, па друга етажа и као што смо и планирали до краја ове године већи део радова ће бити завршен. Објекат ће бити стављен под кров, што нас радује, јер се ради о објекту великих димензија, али за сада све иде добро - изјавио је председник Манчић.

Рок за завршетак радова је 9. јун 2022. године, па ће тако румским малишанима од 1. септембра, 2022/23., бити доступно нових 280 места за упис. „Коцкица 2”  ће имати укупно 12 соба, четири за јаслице и осам за децу обданишног узраста, вишенаменску салу, трпезарију, простор за администрацију, техничке просторије, лекарску собу, фискултурну салу...

М. Стакић

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести