У Сомбору и околини олуја чупала дрвеће

СОМБОР: Сомбор и његову околину је у поподневним сатима у уторак захватило олујно невреме, карактеристично за лето, али огромну количину кише праћене градом атмосферска канализација није могла да прими.
с
Фото: Дневник, М. Миљеновић

Улице су биле поплављене, док су становници села били пре свега забринути за пољопривредне усеве.

Олујни ветар са грмљавином, понегде праћен градом величине лешника, погодио је сам град, проузрокујући ломљење стабала и великих грана, па су интервентне екипе ЈКП “Зеленило” Сомбор отклањале последице невремена током касног поподнева, целе ноћи и јуче пре подне. Према подацима метеоролошке станице у Сомбору, ветар који је достизао ударе од 18,8 метара у секунди, односно око 70 километара на час, осим града Сомбора, највеће штете проузроковао је у Бездану, Бачком Моноштору, Риђици, где су поломљена стабла падала на стамбене објекте и саобраћајнице.

Уз интервенције у насељеним местима, у Сомбору су екипе “Зеленила” уклањале последице невремена и у улици Матије Гупца, где су два бођоша пала преко коловоза, потом и у улици Радивоја Ћирпанова, Чихаш Бенеа, у индустријској зони, код Уљаре “Сунце”, а поломљено је и велико стабло врбе код маркета  “Аман,” на Новој Селенчи.

Невреме је забележено и у околним општинама, а како су рекли у Радарском центру Републичког хидрометеолролошког завода Србије у Бајши само на подручју сомборског атара 13 стрелаца је испалило 98 противградних ракета, што је ако већ не потпуно спречило стварање, а оно смањило величину града. У Оџацима и његовој околини шест стрелаца је испалило 25 ракета, Апатински противградни ракеташи су их испалили 14, док су у Кули дејствовала свега два стрелца испаливши седам ракета.

Мада је невреме, уз град, донело са собом и огромне количине воде, пољопривредници су након јучерашњег обиласка својих усева и заседа били нешто опстимистичнији, пошто лед није готово уопште оштетио ратарске и воћне биљне врсте пре свега због поодмакле вегетације, па су делимичне штете забележене само у повртарским културама, као и засадима малине.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести