У Сомбору у четвртак акција добровољног давања крви

СОМБОР: Црвени крст Сомбор, у сарадњи с партнерима из Завода за трансфузију крви Војводине, у четвртак, 17. фебруара, организује акцију добровољног давања крви. Акција ће се одвијати у термину од 9 до 13 часова у просторијама Центра за едукацију Црвеног крста Сомбор (Апатински пут 19).
davanje krvi, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Због пандемије изазване корона вирусом, смањене су залихе свих крвних група. Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника, као и планиране хируршке интервенције. Управо зато се моле сви грађани, уколико им здравствено стање дозвољава, да се одазову акцијама давања крви које Црвени крст организује.

Приликом организације акција добровољног давања крви поштују се процедуре и превентивне мере ради спречавања преноса вируса на акцијама прикупљања крви, у складу са прописима и донетим мерама.

Крв могу да дају и вакцинисане и невакцинисане особе уколико испуњавају горе наведене услове. Лица која су примила вакцину Фајзер, Синофарм или Модерна, крв могу дати одмах, док лица која су примила вакцину Спутник, или Астра Зенека крв могу дати две недеље након примања исте.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести