У Старом Жеднику недавно отворен нови вртић

СТАРИ ЖЕДНИК:  Суботичка Предшколска установа „Наша радост” недавно је добила нови објекат за вртић „Делфин” у Старом Жеднику.
Subotica.com/ Испуњен захтев родитеља да се обезбеде места у вртићу
Фото: Subotica.com/ Испуњен захтев родитеља да се обезбеде места у вртићу

У потпуно уређеном простору површине 80 квадратних метара боравиће две васпитно-образовне групе целодневног боравка деце, јасленог и мешовитог узраста, односно око 40 малишана. Пројекат адаптације и привођења објекта намени предузет је на основу многобројних апела становника Старог Жедника, да им недостаје места за упис деце у вртић.

Нов простор адаптиран је и приведен намени, што је подразумевало кречење, постављање ламината, замену столарије и извођење електричне, водоводне и канализационе инсталације. Оно што је такође веома важно јесте да објекат испуњава све стандарде за смештај деце овог узраста.

- На иницијативу Месне заједнице Стари Жедник и родитеља, као подршка младим родитељима да остану на селу, отварамо нови вртић.За ову намену издвојено је четири милона динара, по пројекту са којим смо аплицирали код Кабинета министра без портфеља за демографију и популациону политику. Похвалио бих руководство Месне заједнице Стари Жедник на ажурности и решености да се изборе за решавање проблема који су имали млади родитељи у овом крају, као и све оне који су допринели да пројекат реализујемо у веома кратком року – истакао је градоначелник Суботице Богдан Лабан приликом недавног отварања овог објекта.

Вртић је опремљен потпуно новим, функционалним и прилагођеним намештајем, опремом, дидактичким материјалом и играчкама. Поред грађевинских радова на самом објекту и комплетно нове опреме у вртићу, набављен је и нови мобилијар за децу у дворишту објекта, који ће ускоро бити постављен. И то је финансирано уз подршку Кабинета министра без портфеља за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић.

- Самим тим што расте потреба за вртићем, показује се да Стари Жедник има перспективу да као село економски напредује - рекао је Лабан. -  Желимо да охрабримо младе људе да се остваре у улози родитеља, а родитељима да помогнемо у проширењу породице и зато свакодневно унапређујемо мере подршке породици које и имају за циљ да, кроз различите услуге и инфраструктуру, нашој деци створимо бољу будућност.

Само за функционисање Предшколске установе „Наша радост“, додао је,  Град на годишњем нивоу издваја око 760 милиона динара.

- За претходне четири године издвојено је близу 100 милиона динара за велике пројекте у предшколству, као што су реконструкција и доградња централне кухиње, отварање нових и адаптација постојећих објеката, гасификација и побољшање енергетске ефикасности објеката вртића. Напоменуо бих да имамо спремне пројекте за доградњу два објекта предшколског образовања у највећим МЗ Прозивка и Дудова шума, са којим ћемо аплицирати на свим нивоима – навео је градоначелник Лабан.

Председник Савета МЗ Стари Жедник Милош Станковић, казао је да је отварањем и опремањем вртића решен дугорочни проблем смештаја малишана, који су имале многе породице.       

В. Х.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести