У току је модернизација центра Бачке Паланке

БАЧКА ПАЛАНКА: Реконструкција најфрекфентније раскрснице у центру Бачке Паланке, али и коловоза у делу Улице Краља Петра Првог од Жарка Зрењанина до Шафарикове одмиче планираним темпом, а очекује се да цео посао буде завршен до краја године.
backa palanka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Измењен је режим саобраћаја у овом делу града, а ових дана ограђена је цела деоница према тротоару и улазу у Градску пијацу, па сада пешаци морају да обилазе скоро двеста метара.

Пролазници који нису упознати са сврхом ових радова коментаришу како је предуго да постављање семафора траје три месеца.  - Реч је о реконструкији раскрснице, али и дела Улице Краља Петра од Жарка Зрењанина до Шафарикове, односно проширење дела ове саобраћајнице - каже Мирослав Сићевић, директор општинског Јавног предузећа „Стандард”. - Општинска управа и председник општине одлучили су да реше саобраћајне проблеме у самом центру, јер је ова лепеза раскрсница била узана, али делом и слабије прегледна.

Реч је о најфреквентнијој раскрсници у граду са много возила, али и бициклиста и пешака. Било је доста ексцесних ситуаација у ранијем периоду, али, срећом без тежих последица.

- У првој фази ради се реконструкција раскрснице и дела коловоза, а у другој фази реконструкција, односно партерно уређење тротоара и уређење јавних површина. Реконструкција коловоза прво се ради до скретања за Дом здравља, па се по завршетку радова та деоница отвара за саобраћај, а затвара из правца Шафарикове до скретања за Дом здравља. Битно је рећи да ће на раксрници бити постављени звучни семафори, односно семафори са звучним сигналом који ће олакшати прелаз слабовидим лицима, а нешто касније биће постављен и видео-надзор – појаснио је Сићевић.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести