У току завршни радови на бачкотополском Дому ученика

БАЧКА ТОПОЛА: Лепо здање будућег Дома ученика, поред бачкотополског језера и Пољопривредне школе, скоро је завршено. Шеф градилишта Младен Саулић потврђује нам да су ушли у фазу завршних радова.
1
Фото: За смештај у дому ђаци ће се рангирати по удаљености места из којих долазе, али и по успеху

- Фасада је завршена, као и поткровље, након друге руке моловање, прелазимо на први спрат, на којем се поставља и ламинат. Након тога радимо керамику, а на остатку зидова који нису под керамиком ради се глетовање и моловање, као и инсталације- каже Саулић. -Сви радови биће готови кроз месец и по дана, након чега следи опремање намештајем. Свакодневно 35 радника  ради на градилишту. Имамо и кооперанте, електричаре, машинце и напредак се види на дневном нивоу. Фасада је урађена постављањем камене вуне са мрежицом и лепком, ради изолације, а након тога постављен је први слој боје.

Рачуна се да ће од наредне школске године овде боравити 107 ученика средњих школа. Дом смо имали прилике да обиђемо и пре месец дана и видне су промене, те је јасно да градња напредује.

-Бачка Топола има око 1.200 средњошколаца, од којих 600 путује - изјавио је председник општине Габор Кишлиндер. - Иако је ученички дом пројектован за мало више од стотину деце, она ће у дом бити примљена према удаљености места из којег долазе, али ће постојати и бодовни систем према успеху, што ће такође бити од помоћи. Дом ученика ће упослити десет радника.

Фото: Младен Саулић

Подсећамо, градња Дома ученика у Бачкој Тополи је започета 2008. године, а радови су настављени након скоро десет година. Покрајинска влада је заједно са Општином Бачка Топола издвојила 75 милиона динара, од којих је Општина суфинансирала 25 милиона за завршну фазу радова.

М.Стакић

Фото: Р. Хаџић

Пројекат „Остваривање јавног интереса у Бачкој Тополи” реализује  Продукција ДВП Дигитал, а суфинансира се из буџета Општине Бачка Топола. Ставови изнети у пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести