У Врбасу еколошка радионица о води међу предшколцима

ВРБАС: Четири васпитачице Предшколске установе „Бошко Буха“ осмислиле су пројекат о води, након чега су ступиле у сарадњу са врбаским ЈКП „Комуналац“ како би заједно приближили ову тему деци.
србија
Фото: Општина Врбас

Од првих септембарских дана предшколци „Бубице“ ПУ „Бошко Буха“, који су тренутно због реконструкције свог објекта премештени у просторије ОШ „20. октобар“, уче о води. У госте су позвали представнике ЈКП „Комуналац“ да им појасне како се вода производи и дистрибуира и како се овај ресурс може штедети да бисмо га што дуже имали. Поред приче о води, на радионици се чуло нешто више и о сепарацији отпада и рециклажи.

Васпитачица Светлана Вујичић, која је заједно с колегиницама Бранком Чизмар, Бојаном Нововић и Милевом Вукићевић, осмислила овај пројекат каже да су им од почека године све актиности биле у вези са водом.

- Решили смо да наставимо у том еколошком правцу и тако смо дошли на идеју да направимо пројекат о овом најважнијем природном ресурсу на планети- каже васпитачица. - Сарадња с „Комуналцем“ је постала традиција и увек им се обратимо када су у питању еколошке теме.

„ЈКП „Комуналац“ прихватило је позив за сарадњу са Предшколском установом „Бошко Буха“ на тему воде будући да васпитачи с децом разговарају о екологији.

- Наше предузеће бави се производњом и дистрибуцијом воде, тако да смо компетентни да ширимо причу на ову тему. Моје колеге увелико спроводе едукативне радионице не само за најмлађе, већ и ширу друштвену заједницу. Конкретно, ова радионица прилагођена је најмлађима где се кроз игру и причу деци приближавају важне теме - казао је представник ЈКП-а Маријан Мијановић.

Након стабилизације актуелне епидемиолошке ситуације, у ЈКП-у се надају да ће наставити да спроводе едукативно – еколошке радионице настале у програму „Природу чувам, јер природу волим“ који је започет 2018. године.

М. Стакић

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести