У Вршцу почиње 60. Грожђебал

ВРШАЦ: Од петка до недеље  увече град под Кулом биће у знаку љубитеља вина, грожђа и у знаку весља раздраганих  бројних гостију на традиционалној светковини Дани бербе грожђа, популарног Грожђебала.
Izbor za mis berbe jedna od atrakcija Grožđebala Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избор за мис бербе једна од атракција Грожђебала Фото: Дневник.рс

Као увертира у празнично расположење у петак предвече посетиоци ће код видиковца на Вршачком брегу моћи да уживају у гратис кобасицама на жару и тамбурашима. После тога у на главној бини у центру је наступ поуларног „Гаравог сокака“, за младе је потом рок концерт центру града.

У петак поподне у Конкордији је отварање изложбе грожђа, воћа и вина, потом следи тамбурашки концерт, а у 20 сати је свечано отварање Грожђебала, што ће учинити премијерка Ана Брнабић, која ће кључеве града предати популарном Винку Лозићу који ће суверено владати и диктирати темпо весеља винопија до у недељу увече. Следи грожђебалски ватромет и  концерт Аце Лукаса, а у хотелу Србија биће избор за мис бербе.

Суботње пре подне програм је намењен најмлађима, следи културно-уметнички програм, а у 19 сати наступају витзови вина, гостује председник винских редова и директор винарства у Паризу Ален Бајден,  а од 20 сати је на бини ће се одржати више концерата а звезде вечери су бенд Ван Гог.

У недељу тачно у подне почиње “Вршачки карневал”, потом се баца грожђе  из авиона са наградама, а увече је затварање Грожђебала, потом концерти “Легенди” и групе “Хаџи продане душе”. Ту су и бројне пратеће манифестације, обиласци винских подрума у селима на „Путу вина“, обновљеног замка Вршачка кула и још многих других занимљивих догађаја.

Очекује се рекордна посета из свих крајева Србије и земаља из региона, као и долазак око 20 хиљада гостију из суседне Румуније.

Р. Јовановић

EUR/RSD 117.4849
Најновије вести