Удружење Немаца у Оџацима добило савремену опрему

ОЏАЦИ: Удружење Немаца у Оџацима своју мисију промовисања немачке културе остварује кроз бројне активности, међу којима је и организација курсева учења немачког језика.
д
Фото: Радио Оџаци

Удружење је недавно набавило опрему којом ће се осавременити настава.

Програми обуке за децу и одрасле који се реализују у том удружењу подразумевају учење немачког језика комбинацијом мултимедијалног наставног материјала и класичне литературе, а то је омогућила електронска учионица која је набављена уз пројектну подршку немачког Министарства унутрашњих послова, преко Фондације Баден-Виртемберг интернационал. Ова донација у виду опремања електронске учионице вредна је 7.200 евра.

Председник Удружења Немаца општине Оџаци Михајло Сујер рекао је да су успели да набаве девет рачунара и осталу опрему неопходну за функционисање једне овакве учионице.

- Прошла година била нам је веома значајна, јер смо преко овог пројекта успели да реконструкцијом тоалета и помоћног дела, наше тренутне просторије опремимо, могу слободно рећи, за наредних десет година и да имамо све услове за функционисање у обиму који је нама за сада довољан – рекао је Сујер.

Коришћење савремених технологија омогућава лакше савладање наставне материје и учење немачког језика чини динамичнијим и занимљивијим, а настава у електронској учионици већ је почела за фебруарску групу полазника курса. Курсеве у просторијама овог удружења могу да похађају сви заинтересовани да уче и напредују, без обзира на то да ли имају претходно знање језика.

Како се ради о непрофитном удружењу, услови за полазнике су повољни, а немачки језик је све популарнији, па број заинтересованих за учење тог језика у Оџацима расте из године у годину.


Бесплатно за најмлађе

Удружење Немаца општине Оџаци је за ову годину код немачког Министарства конкурисало и добило финансијску подршку за организацију бесплатних курсева немачког језика за децу. Ради се о програмима који су добили препоруку Националног савета и немачких образовних институција у Србији, прилагођени су узрасту и интересовању деце и намењени полазницима од 5 до 11 година. Курсеви ће кренути у марту у две групе за млађу и старију децу.


- Програми су интернационални и мултимедијални, одобрени од стране Националног савета немачке националне мањине. Један циклус траје четири месеца, а после њега полазник има могућност да у Гете институту полаже испит за добијање сертификата који је међународно признат – појаснила је Валентина Гергељ, предавач немачког језика.

Електронска учионица омогућава и одржавање обука за рад на рачунару, што је активност коју Удружење Немаца такође планира да реализује у наредном периоду за своје чланове, као и за све заинтересоване грађане.

В. Х.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести