„Ум на друм” - акција за безбеднији саобраћај у Србобрану

СРБОБРАН: Савет за саобраћај општине Србобран јуче је покренуо  акцију „Ум на друм”, следећи Агенцију за безбедност саобраћаја Србије, која је кампању покренула да би се превентивно деловало и повећала безбедност учесника у саобраћају.
1
Фото: Youtube Printscreen

Намера акције је смањење последица саобраћајних незгода у којима учествују млади, формирање исправних ставова, проширивање знања, као и кориговање небезбедног понашања у саобраћају код младих. Слоганом кампање „Ум на друм” се апелује на промишљено доношење одлука младих у саобраћају. Током акције планирано је постављање билборда са упозорењима на опасности које вребају у саобраћају, штампање и подела флајера са адекватним садржајем који прати акцију.

Акција предвиђа и обилазак угоститељских објеката где би волонтери акције спроводили алкотест с онима који желе да сарађују. Циљ је да се подигне свест о штетности алкохола, посебно са аспекта учешћа у саобраћају.

Годишње у свету 1,2 милона људу изгуби живот у саобраћајним незгодама, а од 40 до 50 милиона људи буде повређено. Због тога су УН прогласиле деценију безбедности саобраћаја од 2011. године до 2020. године са жељом да се број страдали бар преполови у односу на 2011. годину.

З. Д.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести