Уплели уметнички и стрит покрет

КАЊИЖА: Јубиларни међународни фестивал модерних плесова 25. Еуро шоу денс фест” одржан је протеклог викенда у Кањижи у организацији Плесног клуба „М-Плус” и Савеза „Спорт за све”. На подијуму спортске хале Бање Кањижа од петка поподне, ређали су се наступи 1250 плесача из 60 клубова и седам земаља.
kanjiza ples mitrovic.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Такмичење за вредне награде отворио је председник кањишке општине Роберт Фејстамер, а председница Организационог одбора Ержебет Шоти поносна је да су се плесачи такмичили у четири узрасне категорије, од најмлађег дечијег до сениорског узраста, и представили 371 кореографију, најчешће у уметничким и стрит плесовима.

"Драго нам је да је Кањижа постала значјно место на мапи плеса у овом делу Европе. Било је и тешких момената да се у томе истраје за 25 година, али када се деца у оволиком броју окупе, приказују шта су научили и радују се наступима и успесима нема већег задовољства. Бављење модерним плесом много значи за развој и здрав живот младих, а истовремено то је и заједнички језик са вршњацима из ширег окружења", наглашава Ержебет Шоти.

Најуспешнији у свим узрастима, стиловима и категоријама понели су пехаре, медаље и дипломе, додељено је и више специјалних награда. За наградни фонд од 1.450 евра, најбољи су се надметали у финалним наступима. Главне новчане награде припале су плесачима из Новог Сада и гостима из Мађарске, при чему су са по 6.000 динара награђени и њихови кореографи.

У појединачној конкуренцији победу и новчану награду освојила је Наташа Милић са кореографкињом Снежаном Андрејевић из Плесног студија „Импулс” из Новог Сада. Победничком пару Ивани Трпчевић и Мирославу Грубићу из Плесног клуба „Вива денс” из Новог Сада припало је 12.000 динара, а бележимо и леп гест њиховог кореографа који је своју награду уступио другопласираном пару из Сегедина.

У конкуренцији плесних тимова победу и 24.000 динара однео је састав „Ритмикал студија” из Сегедина. Код малих група награда од 36.000 динара припала је модерном џез саставу „Партизан 2 Денс клубу” из Новог Сада са кореографкињом Марином Копас, док је највреднија награда од 60.000 динара припала карибиен формацији плесачица из Пецела из Мађарске, која је у одлучујућем наступу придобила већу наклоност жирија од плесача из Сегедина.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести