Уређује се приобаље Тамиша у Панчеву

ПАНЧЕВО: Једна од најзначајнијих инвестиција у Панчеву тренутно је у току, а тиче се уређења приобаља Тамиша у дужини од 1.600 метара, од старог моста до парцеле „Бродоремонта”. Најпре ће се уређивати пешачке и бициклистичке стазе, биће постављена јавна расвета, уредиће се степениште и амфитеатар.
1
Фото: 1

- Поред наведеног, урадићемо и додатни паркинг иза силоса, где ће суграђани моћи да паркирају своја возила на око 70 паркинг места, а у поступку смо планирања и пројектовања наставка радова - рекла је градска menayerka Маја Витман приликом обиласка радова, подсећајући да је овај кеј сазидан давних осамдесетих година и да од тада није било значајних радова. - Што се тиче горњег шеталишта, до сада смо урадили припремне радове и кренули са поплочавањем у дужини од 1.100 метара, а доње шеталиште је укупне дужине 1.600 метара и до сада је урађена припрема за постављање плоча на 1.400 метара. Поплочавање је завршено од Бродоремонта до спуста. Кренули смо са радовима на поплочавању од моста ка спусту и за две недеље ћемо кренути са облагањем степеништа и амфитеатра. Обложићемо и валобране каменим плочама. Постављају се ивичњаци и ради се бициклистичка стаза у ширини 1,80 метара.

Уколико временски услови буду дозвољавали, планирано је да сви радови буду готови до 2. септембра.

- Припремљене су трасе за израду инсталација новог јавног осветљења целокупном дужином горњег шеталишта, 70 нових канделабера са украсним ЛЕД светиљкама, као и 20 стубова јавне расвете са новим ЛЕД светиљкама на ДАМ-у односно самом спусту, као и целокупна нова расвета на новом паркингу иза силоса - каже Витман.

Следећи пројекат који ће радити јесте реконструкција Трга мученика, Мученичке улице и Кеја Радоја Дакића са приступном саобраћајницом која ће ићи до кеја, са додатним паркинг местима.

Л. Р.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести