Успешна акција добровољног давалаштва крви у Тителу

ТИТЕЛ: Акцији добровољног давања крви у просторијама Установе за заштиту природе „Тителски брег“, на позив Црвеног крста Тител одазвало се 26 особа, од којих је 21 давалац испунио предвиђене услове и дао крв.
С. Кнежевић
Фото: С. Кнежевић

Доктор Душко Берић каже да је задовољан одзивом Титељана.

- Акција је протекла успешно, иако смо скратили време трајања акције како бисмо одмах након Титела кренули ка Куцури и Савином селу и тамо наставили с радом. Резерве крви су у последње време смањене, нарочито од када влада епидемија омикрон соја коронавируса, а познато је да мора да прође одређен временски период након изолације, како би даваоци могли да дају крв. Посебно су смањене резерве негативних група, па зато апелујемо на даваоце тих група да се одазову акцијама и дају крв у Заводу за трансфузију крви у Новом Саду и да користе могућност да то ураде у својим местима, приликом организовања оваквих акција – наводи др Берић.

Недоумице око услова за давање крви и остале информације сви заинтересовани даваоци могу да добију на сајту „Буди давалац крви“ и позивањем телефона Завода за трансфузију, а колики је значај ових акција сведочи и Титељанин Дејан Гајић, који је крв дао трећи пут.

- Недавно је једна жена из комшилука имала операцију након које јој је била потребна трансфузија крви и тада смо сви схватили колико је значајно одазивати се на овакве акције. Треба бити хуман, дати крв и помоћи људима којима је она потребна . Надам се да ће се све већи број грађана одазивати овим акцијама, како би наши здравствени радници имали довољно крви за пацијенте којима је она преко потребна, ја ћу то свакако наставити – истиче Гајић.

Акција добровољног давања крви организована уз поштовање свих превентивних мера у борби против коронавируса.

Текст и фото: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести