Важне саобраћајне поуке за беочинске малишане

БЕОЧИН: Општина Беочин организовала је акцију за малишане из њихове општине „Безбедни у саобраћају” у сарадњи с Институтом за безбедност саобраћаја из Новог Сада, а уз техничку помоћ Дома здравља „Др Душан Савић Дода”из Беочина, Ватрогасне бригаде Беочин и Полицијске станице Беочин.
d
Фото: beocin.rs

Предшколци из Предшколске установе „Љуба Станковић” и ђаци прваци Основне школе „Јован Грчић Миленко” имали су прилику да науче основна правила о саобраћају која доприносе њиховој безбедности, као и да на правилан начин помогну себи и и другима, уколико се нађу у ситуацији где им је угрожена безбедност, каже помоћник председника Општине Беочин Лука Апић и истиче да је брига о њиховим најмлађим суграђанима њихова приоритетна обавеза.

Сарадници Института за безбедност саобраћаја посебну пажњу најмлађим Беочинцима скренули су на правилну употребу ауто-седишта, као и на најчешће грешке приликом преласка улице.

На импровизованим раскрсницама и уз помоћ дечијих семафора, мали Беочинци научили су како се правилно прелази преко пешачког прелаза, али и да буду безбедни учесници у саобраћају. Оно што је малишанима било посебно занимљиво јесу „пијане наочаре” уз помоћ којих су могли да виде како алкохол утиче на свест и понашање људи у саобраћају и можда тако опомену одрасле да нипошто не возе кад пију.

Фото: beocin.rs

Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде из Беочина, полиције, као и Дома здравља „Др Душан Савић Дода” представили су деци свој посао и колико је важна превенција саобраћајних незгода, али су деца имала прилике и да седну на мотор саобраћајних полицајаца, виде правилну примену прве помоћи, али и демонстрацију ватрогасаца како ефикасно угасити пожар пеном.

М. Стакић

Пројекат „Беочинска хроника” реализује ДВП Продукција, а суфинансира Општина Беочин. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести