Ветар напунио једра

ПАЛИЋ: Једриличарска регата „Палићка једра” четврта по реду окупила је минулог викенда на Палићу 36 једриличара из седам клубова из целе Србије.

Председник организатора, овдашњег ЈК „Рефул” Златко Буљовчић каже да се првог дана једрило по одличним условима:

- Иако се махом једри на Дунаву, Палићко језеро је најбоље за једрење и свака регата прође упешно, док на Дунаву због ветра то и није случај - каже Буљовчић и додаје да је другог дана ветар био променљив и дувао са све четири стране. После више покушаја регатни одбор је успео да постави поље по ком су једрилице отпловиле још један плов, па је након пет пловова комплетирана регата и проглашени су коначни пласмани.

Председник ЈК „Рефул” захвалио се свима који су помогли и својим ангажманом допринели да ова спортска манифестација испуни очекивања. Буљовичић се нада да ће језеро преузети улогу регионалног наутичког центра, јер су у близини ауто-пут и хотелски комплекси, што је идеално за велика такмичења. За разлику од претходних година, организатори су добили обећање Немање Симовића, члана Градског већа Суботице задуженог за спорт, да ће финансијски подржати покривањем дела трошкова ову успешну манифестацију. 

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.3307
Најновије вести