Винаријада у Долову: Дегустација и орезивање 

ДОЛОВО: Како традиција налаже, манифестација „Винаријада” одржаће се у Долову од 8. до 13. фебруара по 24. пут и том приликом биће више дешавања, најављују организатори из Удружења виноградара и винара „Свети Трифун”.
Vino/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Вино

Сам почетак манифестације везан је за Панчево где ће, од 11 до 16 часова, бити дегустација домаћих вина и промоција целокупног догађаја.

У Галерији Дома културе у Долову, 11. фебруара биће отворена изложба слика, као и прикупљање узорака младих вина за такмичење и то у четири категорије: бело, розе, црвено и десертно вино. Учесници који нису са територије Града Панчева, узорке могу да пошаљу поштом. Један узорак чине две боце бина, а цена по узорку је 200 динара.

Наредног дана, у суботу, биће одржана промоција „Винаријаде” на пијачном тргу у Долову, где ће сви присутни бити у прилици и да дегустирају вина свих винара. Уколико епидемијски услови дозволе, у 10 сати биће организовано свечано отварање „Винаријаде“ уз бесплатну поделу садница винове лозе за подстицај виноградарства.

Последњег дана, доловачки виноградари обићи ће виноград Удружења „Свети Трифун” како би симболично орезали винограде у присуству свештеника, а биће уприличено и резање славског колача.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести