Вино од грожђа из банатских винограда

АРАДАЦ: Јано Хрубик из Арадца је, након завршених студија у Новом Саду, одлучио да остане у овом селу надомак Зрењанина и покрене пољопривредну и винарску производњу, иако је имао могућност да оде на рад у Словачку.
е
Фото: Приватна архива

Каже да није лако, али да је живот на селу много здравији за одрастање његово троје деце.

- У Арадцу планирамо да живимо и радимо. Поред свих послова које обављамо у ратарству и сточарству, породично пољопривредно газдинство бави се и производњом вина, искључиво од грожђа из наших винограда – казао је Јано Хрубик.

Према његовим речима, вино за сада производи углавном за своје потребе и како би га поклањао родбини и пријатељима.

- На продају утиче много фактора, али размишљамо о проширењу производње и понуде и сарадњи с угоститељским објектима - истакао је домаћин, у чијем винском подруму су, на полицама изнад бачви, уредно сложени бројни пехари и признања за произведена вина.

Домаћинство Хрубик посетио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у оквиру нове радне активности назване „Да нам села буду ближа“. Салапура је том приликом са домаћинима разговарао о начину и могућностима да локална самоуправа помогне овдашњим виноградарима.

- Чули смо неколико конструктивних предлога. Очекујемо да ћемо, након разговора и с другим произвођачима, направити модел, односно стратегију како да у наредном буyету определимо средства за подстицаје винарима и развој виноградарства на овом подручју - истакао је Симо Салапура.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести