Владимир Батез посетио Зрењанин и Елемир

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић обишли су јуче реконструисане спортске терене у Основној школи „Светозар Марковић Тоза“ у Елемиру и Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Зрењанину.
Кабинет градоначелника Зрењанина
Фото: Кабинет градоначелника Зрењанина

Та два терена, као и још три на подручју града Зрењанина, уређена су у оквиру НИС-овог пројекта „Заједници заједно”, а у реконструкцију је уложено укупно 14 милиона динара. На свим теренима постављена је тартан-подлога, а намењени су деци предшколског и школског узраста.

Покрајински секретар Батез је том приликом истакао да Град Зрењанин води рачуна о спортској инфраструктури на целој својој територији, јер је она предуслов за развој спорта.

Фото: Кабинет градоначелника Зрењанина

– Зрењанин је за Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Покрајинску владу један од најзначајнијих градова када је спорт у питању – казао је Батез. – То је средина с једним од највећих бројева активних спортских друштава и један од градова с најразвијенијом спортском инфраструктуром. Покрајина је у претходном периоду имала значајна улагања у том граду, а захваљујући томе, Зрењанин може да организује највеће спортске манифестације. И у томе има пуну подршку Покрајине. 


Изграђен одличан терен

Председник Савета месне заједнице Елемир Милан Поучки захвалио се Граду и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на улагањима у том селу.

– Изградили смо одличан терен, који ће моћи да користи више од четрдесеторо деце из Елемира која се баве кошарком – навео је Поучки. – Ради се и на другим инфраструктурним пословима, а за мештане Елемира је значајно што ће наредних месеци бити настављена изградња канализационе мреже.

Директорка ОШ „Петар Петровић Његош“ Марија Миоковић је подсетила на то да је то највећа школа у средњем Банату и да има 1.200 ученика.

– Пројекат реконструкције целокупног кошаркашког терена, који је вредан 2,5 милиона динара, за нас веома значи – прецизирала је она. – Постављена је нова подлога и замењене су кошаркашке табле.  


Он је нагласио да секретаријат на чијем је челу у свим сегментима има изузетну сарадњу са зрењанинском локалном самоуправом. Како је навео, доказ томе је и што ће Покрајина пружити подршку Граду Зрењанину за кандидатуру за Европску престоницу спорта у 2021. години.

– Још једном бих се најискреније захвалио градоначелнику Чедомиру Јањићу и свим његовим сарадницима на досадашњој сарадњи, коју ћемо наставити и у наредном периоду – поручио је Батез.

Фото: Кабинет градоначелника Зрењанина

Градоначелник Јањић је подсетио на то да је више пута истицао да се локална власт труди да град Зрењанин буде добро опремљен и уређен, али и 22 села с његове територије.

– Претходних година уложили смо значајну своту у развој спортске инфраструктуре у граду и селима – истакао је Јањић. – Желимо да што више младих време проводи на спортским теренима да бисмо развијали спорт у нашој средини. 

У делегацији која је јуче обишла реконструисане терене били су и заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћници Симо Салапура, Душко Радишић и Драган Ћапин, као и члан Градског већа задужен за месне заједнице Перо Пилиповић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести