Водоторањ у Томашевцу решио дугогодишње невоље у водоснабдевању

ТОМАШЕВАЦ: Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац посетио је јуче Томашевац, где је у претходном периоду реализовано неколико послова, од којих је највећи пуштање у рад сеоског водоторња.
1

Крајем прошле године нови водоторањ у Томашевцу, са 600 метара новоизграђене водоводне мреже и новим бунаром, пуштен је у рад. Захваљујући томе елеминисани су дугогодишњи проблеми у водоснабдевању овог села. Инвеститор је био Град Зрењанин, а вредност радова је износила 27,2 милиона динара.

- Представници Града Зрењанина су још једном показали да слушају захтеве мештана насељених места. Житељи Томашевца су нам изнели неколико предлога о томе шта је потребно да се уради у овом селу и ми смо их послушали. Замењена је јавна расвета, уклоњена је дивља депонија која је била велики проблем и почело је пошумљавање те локације, а пуштен је у рад и водоторањ. То је била велика инвестиција. У међувремену је урађено и 600 метара водоводне мреже, како би водоторањ био спојен са старом водоводном мрежом. Избушен је и нови бунар и урађен је један преливни канал да би се омогућила безбедност у раду самог водоторња – објаснио је заменик градоначелника Саша Сантовац приликом посете Томашевцу.

Он је казао да ће Град Зрењанин наставити да и у наредном периоду слуша захтеве месних заједница и да их реализује, у складу са буyетским могућностима, како би становници свих села имали нормалне услове за живот.

Председник Савета МЗ Томашевац Драгољуб Савић захвалио се представницима зрењанинске локалне самоуправе на веома доброј сарадњи у претходном периоду. Савић је рекао да градски челници имају разумевања за проблеме мештана који се решавају, у зависности од могућности, одмах или кроз неколико месеци.

-Након почетка рада водоторња решен је један велики проблем који смо имали годинама. Старо извориште није било довољног капацитета за потребе мештана Томашевца. У великој мери су били присутни гасови, као и осцилације притиска воде у мрежи и сви ти проблеми су елеминисани пуштањем у рад новог водоторња. Захваљујући овој инвестицији, мештани Томашевца имају квалитетније водоснабдевање, са стабилним притиском воде у мрежи, али и довољне резерве воде за несметано водоснабдевање у тренуцима када дође до прекида снабдевања села електричном енергијом – истакао је Савић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести