За обнову  школе у Јабуци 2,7 милиона динара

ЈАБУКА: У Основној школи „Гоце Делчев” у току је реконструкција топле везе, која је изграђена пре скоро 60 година, а која спаја стари и нови део школе.
3
Фото: Град Панчево

Уз то, поправља се и кров који прокишњава кроз сијалична грла, а за целокупне радове, који се изводе у две фазе током две године, издвојено је 2,7 милиона динара из буџета Града Панчева.

- Прва фаза је укључила комплетну замену основе и столарије, у оквиру чега је постављена алуминијумска столарија, офарбани су радијатори и уређени зидови. Град је 2021. године обезбедио 1,65 милион динара за куповину и монтажу новог котла и радове на топлој вези. Друга фаза радова обухвата комплетну реконструкцију крова на топлој вези. Постојећи кров је потпуно уклоњен и поставља се нови. За ову фазу су издвојена средства у износу од милион динара за радове на топлој вези и за кречење просторија вртића - објаснила је чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање Татјана Божић приликом обиласка радова.

Иначе, Основну школу „Гоце Делчев“ похађа 445 ученика. При школи раде и две мешовите вртићке групе, као и три групе припремног предшколског програма. Такође, постоје и две групе од 15 ученика које слушају изборни предмет „Матерњи језик са елементима националне културе – македонски језик”.

Л. Р.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести