За пожртвован рад у ковид систему Дома здравља Кањижа уручене картице „Наш херој”

КАЊИЖА: У Дому здравља Кањижа картице погодности „Наш херој” уручене су за 68 запослених и волонтере за рад у ковид систему, у оквиру програма подршке „За наше хероје” који су покренули Министарство здравља и Влада Србије.
Kanjiza kartice
Фото: М. Митровић

У уручењу картица учествовао је и председник кањишке општине Роберт Фејстамер, захваливши здравственим радницима јер су се херојски трудили да сви добију потребне услуге.

Програм се у пракси спроводи путем персонализоване картице погодности „Наш херој”, и реализује се у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе, Народном банком Србије, Привредном комором, уз подршку Програма Уједињених нација за развој.

Картица ће обезбедити погодности за запослене и волонтере у ковид-19 систему, као што су попусти приликом плаћања робе и услуга код партнерских компанија, предност при остваривању права и добијању услуга у државним институцијама, јавним предузећима, установама социјалне заштите. Преко педесет компанија учествује у овој акцији и понуђени су попусти и услуге за власнике картице „Наш херој”.

Директор Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи поносна је што су надлежне институције на овај начин признале рад оних који су се више од годину дана збрињавали и лечили оболеле од ковида. Она је додала са картицом имају пуно погодности, али да је морална вредност картице „Наш херој” за здравствене раднике ангажоване у ковид систему. много већа.

- У Дому здравља Кањижа сада имамо регистрованих десетак активних случајева короне, али до пре месец дана су у ковид амбуланти били стално ангажовани по три лекара и шест медицинских сестара. Сада је епидемијска ситуација знатно повољнија па сада један лекар и једна сестра могу да збрину пацијенте у ковид амбуланти, а уз њих раде лабораторија и рендген - рекла је Каролина Ђолаи.

Спроводи се и имунизација, али Ђолаи указује да је заинтересованост грађана опала. Не зна се тачан број становника кањишке општине који су вакцинисани, јер су неки као двојни држављани вакцину примали и у Мађарској или у другим местима, али процена је да је око 45 одсто грађана примило бар прву дозу вакцине.

М. Митровић

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести