За пристаниште у Кањижи тражи се лучки оператер

КАЊИЖА: Агенција за управљање лукама огласила је прикупљање понуда за избор лучког оператера у међународном путничком пристаништу у Кањижи, на реци Тиси, а услов је да годишња накнада за употребу луке не може бити мања од 2.352 евра.
tisa
Фото: Dnevnik (arhiva)

Како се наводи у јавном позиву, лучка делатност обављаће се на укупној површини од 500 квадратних метара, која је ове године проглашена међународним путничким пристаништем.

У поступку могу учествовати правна лица регистрована за обављање лучке делатности, која имају стручно особље и поседују техничко-технолошку опремљеност и способност за континуирано обављање лучке делатности.

Од подносилаца понуде се очекује да поред плана и програма обављања лучке делатности поднесу и студију економске оправданости за инвестиције.

Понуђени износ лучке накнаде и износ инвестиционе обавезе у изградњу односно одржавање лучке инфраструктуре и супраструктуре критеријуми су за избор најбоље понуде.

Рок за подношење понуда је 6. децембар, а одобрење за обављање лучке делатности издаје се на максимални рок од 10 година, наводи се у јавном позиву.

Кањижа је на реци Тиси, а туризам развија и као погранично и бањско место.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести